Tijdrit Warns 2012
Tijdrit Warns 2012
Omloop Folsgare 2013
Omloop Folsgare 2013

WK MASTERS IN TRENTO ITALIË 2014

 

7 sept 2013, NK tijdrijden Texel.

 

Hier kon ik aan deelnemen aangezien ik op het officiële Nk van de KNWU geen prijs gereden had.

Het bleek ca 20 jaar geleden dat ik hier nog eens gereden had, ik werd toen Noord Hollands kampioen bij de 40+.

Nu reed ik bij de categorie 50+, en bleek tot mijn grote verrassing lang als derde geklasseerd te zijn, maar aangezien de beste renners meestal als laatsten starten kwamen er toch nog 2 renners tussen.

Al met al zeer tevreden met een 5de plaats tussen ruim 40 deelnemers van 50+.

Afstand 28,5 km,in 40:47 met een gem snelheid van 41,93 km/h op een zeer winderig parkoers.

 

 

 

17 aug 2013. Tijdrit Paasloo.

 

2de, 12,1 km,17:06:o, gem Snelheid 42,46 km/h

blijkbaar gen slechte uitslag aangezien ik met deze tujd eerst zou zijn geweest bij de 50+.

 

 

 

27 aug 2013, Tijdrit Zurich.

 

1ste, 17 km, 23:50:68, gem snelheid 41,52 km/h,

Ook hier had ik op het podium gestaan bij de 50+ en wel als tweede.

 

 

 

11aug 2013, NK tijdrijden Masters Bornerbroek.

 

De eerste wedstrijd na 6 weken, vraag me af hoe het zal gaan, had van te voren hoop op een hoge klassering, omdat ik op dit zelfde parkoers in 2012 super reed met een eerste plaats en  een PR met een gem snelheid van 44,23 km/h.

Maar zoals het er nu voor staat, kun je natuurlijk een hoge klassering wel vergeten, het is al mooi dat ik hier weer sta en mee kan doen.

En inderdaad, slechts 5de, dat is even slikken voor iemand die gewent is bij het tijdrijden altijd hoog te eindigen, hoewel ik niet echt slecht reed , met een gemiddelde van 43,07 km/h en slechts 15 sec van de derde plaats verwijdert en binnen de minuut van de winnaar.

M.a.w. ik ben eigenlijk best wel tevreden.

31 mei 2013, wordt van de fiets gereden door eigen clublid tijdens training.

 

Zoals in het begin al verteld ben ik er begin dit seizoen lang uit geweest t.g.v een knie operatie, begint het eindelijk weer lekker te draaien wordt ik op 31 mei, tijdens het uitrijden van een door mij gegeven training in Drachten onderuit gereden door een van mijn eigen jongens.

 

Gevolgen zijn behoorlijk heftig, sla over de kop en beland in een sloot, waar ik slechts met moeite weer uit klim, heb enorm last van hoofd en nek en het rechter scheenbeen ligt helemaal open.

 

Gevolg, ziekenhuis en daarna om de dag naar de huisarts voor behandeling van een geïnfecteerd scheenbeen en naar de fysio voor behandeling van whiplash en ca. 6 weken herstellen voor er weer normaal gefietst kan worden

 

 

 

28 mei 2013, Distriks kampioenschappen Noord in Echt.

 

Gecombineerde wedstrijd van 40+, 50+ en 60+, dus een redelijk grote groep en lastig koersen, want je moet dus goed opletten wie er eventueel van tussen gaat.

Ook het tempo zou wel eens een probleem kunnen zijn, gelukkig valt dat mee, kan me goed handhaven in de gecombineerde groep.

 

Halverwege de wedstrijd een valpartij, e.o.a.  suk... gaat de bocht uit, gelukkig kan ik er met enige moeite net omheen sturen, gevolg is wel dat de groep in tweeën breekt. 

Enige renners v/d 40+ trachten het gat te dichten en vinden dat de 60+ renners ,welke allen achter de valpartij zaten, mee moeten werken om het gat te dichten, eerlijk gezegd zie ik de zin daar niet van in, dus ze doen hun best maar.

 

Uiteraard wordt het gat niet meer gedicht en kunnen de 60+ uiteindelijk gezamenlijk afsprinten, wordt ik daar op mijn oude dag, 67 jaar, waarachtig nog Districts kampioen Noord.

 

 

 

20 mei 2013, Distriks Kampioenschappen Noord tijdrijden te Annen.

 

Heb weinig moraal, vraag me af wat ik hier doe en of ik wel mee moet doen, in district Noord heeft men bedacht dat de Masters allemaal in één klasse rijden dus allemaal bij de 30+, als 67 jarige is het moeilijk om dan nog gemotiveerd te zijn.

Ben hier nu eenmaal en doe dus mee, maar ga niet, zoals gebruikelijk, tot het gaatje, rij redelijk ontspannen.

Blijk uiteindelijk 5de te zijn, met exact 9 sec achterstand op nummer drie, vraag me naderhand toch nog af, of ik met een andere instelling nog podium had kunnen rijden.

De snelheid valt nog mee, 15,03 km met een gemiddelde van 43,32 km/h.

 

 

 

17 mei, 2013, tijdrit Nijland, 19 km.

 

Vierde tijdrit al weer, afwachten hoe het nu weer gaat.

Uiteraard is het niet altijd feest in huize Oppewal, er zijn meer renners die snel zijn en dat blijkt ook nu wel weer, zat Harrie in Luinjeberd 23 sec achter mij, nu is hij 23 sec sneller, dit zijn wel grote verschillen m.i.

Maar een tweede plaats is uiteraard ook goed, zo blijf je scherp en weet je dat het niet vanzelfsprekend is om te winnen.

Helaas is het gemiddelde wel erg laag, t.w. 39,77 km/h, maar dit is bij iedereen vrij laag.

 

 

 

 

6 mei 2013, ICW tijdrit te Zijen, 15 km.

 

Nu toch even een ander verhaal, hier rijd ik in de categorie 40+, dus winnen zal wel erg lastig worden, podium is al mooi.

Al met al valt het zeker niet tegen, een derde plaats met slechts een achterstand van 9 sec op de winnaar, gemiddelde snelheid 42,8 km/h.

 

 

 

23 april 2013, tijdrit Luinjeberd, 14,4 km.

 

De tweede tijdrit van het jaar en blijkbaar toch weer goed bezig, was ik in Warns tweede, nu al weer de eerste met een gemiddelde van 41,46 km/h.

Dus de opgaande lijn weer te pakken en zeer tevreden met deze eerste plaats, ook als je het vergelijkt met de andere categorieën gaat het prima.

Bij de 50+ zou ik derde zijn geweest en bij de 40+ vijfde, dus een prima resultaat.

 

 

 

6 april 2013,Tijdrit Warns ,7,3 km .

 

De eerste echte wedstrijd kilometers zitten er weer op, hoewel ik door omstandigheden nog weinig getraind had en ik al helemaal niet goed over de kou kan, viel het niet tegen.

Vorig jaar 5de in de eerste tijdrit van het jaar, zo slecht had ik in geen jaren gereden, nu ging het in ieder geval aanmerkelijk beter.

Tweede is niet echt slecht en ik ben daar dus niet ontevreden over, op zich is het tijdrijden ook zeer simpel, de beste wint gewoon en dat was vandaag dus Marten Nijmeijer.

Hoewel het weer erg koud was en het erg hard waaide, waren de tijden zeer goed, dankzij het feit dat de windrichting vrij gunstig was.

Met een gemiddelde van ruim 41 km/h , op je eerste tijdrit van het jaar, kun je als 67 jarige best wel tevreden zijn.

 

 

 

Hallo Beste sportvrienden,

 

Na een wel erg lange winterslaap ben ik dan eindelijk weer eens met wat info op mijn eigen site aanwezig.

Misschien vragen sommigen zich af wat heeft die Rein de hele winter uit gevreten, en inderdaad ik ben er een tijdje uit geweest, op 30 oktober 2012 heb ik, ondertussen al voor de derde keer, een kijkoperatie gehad, in de linker knie, helaas werd die steeds slechter en pijnlijker, en ondanks het steeds voor me uit te schuiven, omdat het niet past in een wedstrijdschema, ontkom je er niet aan om er toch eens iets aan te laten doen.

We zijn nu bijna 5 maanden en 7 bezoekjes aan het ziekenhuis verder, maar de problemen zijn nu dan wel enigszins van een andere soort maar helaas dus nog steeds niet over en we gaan dus gewoon verder met het dokteren en behandelen.

Ondanks dit alles ben ik wel in staat om nog regelmatig te sporten en aan de conditie te werken, hoewel ik door ca 3 maanden er geheel uit te zijn geweest uiteraard een grote achterstand heb op gelopen.

Toch ben ik wel redelijk bezig, door vanaf februari weer 2 x per week te schaatsen en 2x per week naar de sportschool te gaan en ook zo nu en dan op de wielerbaan in Apeldoorn te rijden.

Ondertussen fiets ik ook zo nu en dan weer wat op de weg en heb de hoop om in de loop van het seizoen weer op mijn oude niveau te komen niet op gegeven.

Hoewel, het niveau van 2010 en 2011 zal wel moeilijk worden, uiteindelijk zal de leeftijd, ik wordt dit jaar (hopelijk) 68 toch wel eens mee gaan tellen vrees ik.

Hoe het ook zei, ik hoop jullie deze zomer toch wel weer, tijdens de wedstrijden, hier en daar te ontmoeten. Met sportieve groet, Rein Oppewal.