Materiaal

Mijn huidige wegfiets, een Canyon Ultimate CF, full carbon.

Afgebouwd met een Campagnola Super Record 11-vits groep.

Ritchey, carbon stuurpen-zadelpen en stuur.

Full carbon Les Alpes 5CMT wielen met 23 mm Vittoria Open Corsa Evo CX banden.

Specialized Toupe 130 zadel, Woodman carbon bidonhouders.

Look Keo carbon pedalen en  Alligator I-link kabelzet.

Fokko op de Gazelle en Rein op de v Herwerden.

koppeltijdrit Zaandam 1987
koppeltijdrit Zaandam 1987

 

Mijn eerste tijdritfiets was een aangepaste blauwe Gazelle, met een zgn ossekopstuur, een soort omgekeerd gewoon fiets stuur, met een eigen gemaakt dicht achterwiel.

Een gewoon achterwiel met daarop bevestigd aluminium platen, welke ik zelf in model heb geklopt met een bolhamer,later vervangen door speciale kunststof platen welke hiervoor kon kopen.Ik vermoed dat ik, zeker in Noord Nederland de eerste was met een dicht wiel, dit was in ca 1987.

Mijn Tweede tijdritfiets was een v Herwerden fiets, bij deze was het voorwiel een 26 inch Roval en een 28 inch Ambrosius achterwien, met een z.g.n Delta frame.

 

Tijdrit Paasloo
Tijdrit Paasloo

De derde tijdritfiets was een Look , voornamelijk grijs gekleurd met hier en daar gele en blauwe vlekken als een schilderij van Mondriaan, dit was dezelfde fiets als die waarmee Erik Breukink triomfen vierde. Zoals bij Look gebruikelijk met een geheel eigen ontwerp van de stuurpen welke op allerlei manieren bij te stellen was.

Een prettige maar redelijk zware fiets.

 

Pinarello (Team Telecom)
Pinarello (Team Telecom)

Nummer 4 was een Pinarello, welke ik kocht van een Belg welke hem had overgenomen van het Team Telekom, waarbij Jan Ulrich toen de kopman was, toevallig kreeg ik dit jaar, in Oostenrijk bij de WK, tijdens de uitreiking van de prijs door Dir Jan nog een hand van hem.

Deze in absolute nieuw staat verkerende fiets reed echt geweldig en heb ik een aantal jaren met veel genoegen gebruikt. Samen met een Gibling achterwiel en een 12 spaaks Campagnolo voorwiel een echt mooie combinatie, waar er in onze regio meerderen toen op fietsten.

 

Giant tijdritfiets
Giant tijdritfiets

Dit was zo langzamerhand dan toch wel een topfiets, voor het eerst een nieuw TT frame, ook weer via via van team Telekom, ongebruikt nog in de doos, kompleet met stuur voor weining geld. Zelf opgebouwd met een mooi carbon zadel en een mooi carbon TT crankstel, echt een heel fijne fiets snel en strak en volgens mij een heel mooie combinatie alles in glanzend zwart carbon uit gevoerd.

 

Cervelo P4 tijdritfiets
Cervelo P4 tijdritfiets

De zesde tijdrit fiets in ca 30 jaar, en waarschijnlijk ook de laatste in de rij, ik heb er lang over na moeten denken voordat ik tot de koop overging, je kunt voor hetzelfde geld ook een aardige auto kopen.Maar tenslotte toch maar besloten nog één keer een echte topfiets aan te schaffen. En gezien de resultaten en de progressie die ik op 65 jarige leeftijd nog mocht meemaken lijkt het besluit niet onverstandig te zijn geweest.

Hoewel ik in 2010, op een geleende Cervelo P3 ook al wereld kampioen werd, maar dit seizoen reed ik duidelijk sneller dan ooit daarvoor, dus heb ik geen spijt van de aanschaf van de P4.

De Cervelo P4 van 54 cm is, opgebouwd met een Zipp Vuka stuur met Zipp exstensies,  FSA Neo Pro carbon tijdrit cranckstel met 54/39 tanden,  Zipp 900 disc achterwiel en een Zipp 808 Editie voorwiel verder zitten er derailleurs opvan ARSIS micro SHIFT, een stuurpen van Ritchey, kabels van Alligator I link en een zadel van ISM Adamo racing.

 

Stevens SMC Flicht  Moutain Bike.
Stevens SMC Flicht Moutain Bike.

Hierboven mijn Moutainbike, welke ik helaas slechts weining gebruik, aangezien ik met mijn reuma steeds minder zin heb om in de winter buitensport te bedrijven, misschien speeld de leeftijd hierin ook een rol, vroeger fietste ik met elk weer type, ook met sneeuw en vorst.

Deze bike is afgebouw met Shimano XT onderdelen, Easton EC 90 one wielen,       Avid  Juicy Carbon schijfremmen.

Shimano Pro Stuurpen,stuur en zadelpen van het type Brentjes serie 120.

En een Reba Team dif black lock disc voorvork.

de gehele combinatoe is rond de 10,4 kg.